Ελληνική μακαρονάδα με «4 τυριά»
Υλικά
- 500gr. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 80gr. κασέρι ΤΕΜΠΗ χονδροτριμμένο
- 80gr. κεφαλοτύρι ΤΕΜΠΗ χονδροτριμμένο
- 120gr. φέτα ΤΕΜΠΗ χονδροτριμμένη
- 40gr. ανθότυρο ΤΕΜΠΗ
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml φρέσκο γάλα ΤΕΜΠΗ
- Αλάτι, πιπέρι
- τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, για περίπου 3 – 4 λεπτά, ίσα – ίσα να ζεσταθεί χωρίς να κοχλάσει.
Ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.