Υλικά 300gr μανούρι ΤΕΜΠΗ Κρεμμύδι φρέσκο Πιπεριά πράσινη και κόκκινη Φρέσκια ντομάτα Αγγουράκι Κάπαρη Αποξηραμένα σύκα ή δαμάσκηνα Ρόκα Μαρούλι Ελαιόλαδο 50gr χυμό λεμονιού Αλάτι Εκτέλεση Κόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την ντομάτα και το αγγουράκι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε την κάπαρη και τα αποξηραμένα σύκα. Προσθέτουμε αλάτι. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και στο τέλος τοποθετούμε το μανούρι αφού το έχουμε ψήσει ελαφριά στο grill.
Περισσότερα
Υλικά 4 φύλλα κρούστας 300gr. Μανούρι ΤΕΜΠΗ 2-3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ΤΕΜΠΗ 4 κ.γ. σουσάμι 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και κόβετε το μανούρι σε τέσσερις φέτες μακρόστενες. Διπλώνετε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε σε κάθε φύλλο από μία φέτα μανούρι και τα διπλώνετε σε πακετάκια. Αραδιάζετε τα πακετάκια σε ταψάκι, τα αλείφετε ξανά με βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Σερβίρετε τα πακετάκια ζεστά. Αναμιγνύετε το ξίδι με το μέλι να γίνουν σαν σιρόπι και περιχύνετε με...
Περισσότερα
Υλικά 2 φλ. φρέσκο γάλα ΤΕΜΠΗ 400gr. γιαούρτι στραγιστό αγελαδινό ή κατσικίσιο ΤΕΜΠΗ 2 φλ. παγωμένα φρούτα (φράουλες, ροδάκινα, μπανάνες, βερίκοκα κ.λπ.) 1 κ.σ. μέλι Εκτέλεση Για το smoothie γιαούρτι, μπορείτε να έχετε πλύνει από νωρίτερα τα φρούτα της αρεσκείας του παιδιού σας και να τα βάλετε στην κατάψυξη να παγώσουν (π.χ. φράουλες και ροδάκινα είναι τέλειος συνδυασμός). Τα παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνει κρέμα (λίγα δευτερόλεπτα). Τότε προσθέτουμε τα παγωμένα φρούτα, το μέλι και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε αμέσως σε ποτήρια και σερβίρουμε.
Περισσότερα
Υλικά 250gr μπισκότα τύπου digestive 125gr βούτυρο λιωμένο ΤΕΜΠΗ 500gr κατσικίσιο κρεμώδες τυρί ΤΕΜΠΗ 60gr ζάχαρη άχνη 2 αυγά ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 1 βανίλια Εκτέλεση Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει. Τρίβουμε και σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια πολύ τριφτή ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη σε ψηλό τσέρκι με περίπου 20-22 εκ διάμετρο, πατώντας την καλά. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό και τη βανίλια. Τέλος προσθέτουμε...
Περισσότερα
Υλικά 500gr. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας 80gr. κασέρι ΤΕΜΠΗ χονδροτριμμένο 80gr. κεφαλοτύρι ΤΕΜΠΗ χονδροτριμμένο 120gr. φέτα ΤΕΜΠΗ χονδροτριμμένη 40gr. ανθότυρο ΤΕΜΠΗ 50 ml κρέμα γάλακτος 100 ml φρέσκο γάλα ΤΕΜΠΗ Αλάτι, πιπέρι τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα Εκτέλεση Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, για περίπου 3 –...
Περισσότερα
Υλικά 500gr. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.σ ξύδι 1 κ.γλ. αλάτι νερό χλιαρό (όσο πάρει) 400gr. φέτα ΤΕΜΠΗ 100gr. ανθότυρο ΤΕΜΠΗ φρεσκοτριμμένο πιπέρι μπόλικο ελαιόλαδο Εκτέλεση Η παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτα, γίνεται στο τηγάνι και σερβίρεται με μέλι. Για την τηγανιτή τυρόπιτα, τρίβουμε και πασπαλίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο με αρκετό πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή ζύμη. Τη βάζουμε στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε αλευρωμένο...
Περισσότερα
Υλικά 1 ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ρίγανη 1 φλιτζ. ζωμός λαχανικών 1 φλιτζ. φρέσκο ανθότυρο ΤΕΜΠΗ 150gr. φέτα ΤΕΜΠΗ 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι τριμμένο κεφαλοτύρι ΤΕΜΠΗ Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον ζωμό με το φρέσκο ανθότυρο και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τις πατάτες σε σειρές, τη μισή ροδέλα...
Περισσότερα
Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι ΤΕΜΠΗ στραγγιστό (200gr.) 2 αυγά, χτυπημένα 1 ½ κεσεδάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κεσεδάκι φέτα ΤΕΜΠΗ, θρυμματισμένη 1 κεσεδάκι φρέσκο ανθότυρο ΤΕΜΠΗ, θρυμματισμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κεσεδάκι γάλα φρέσκο ΤΕΜΠΗ, πλήρες ή ελαφρύ 1 βαζάκι πέστο βασιλικού Αλάτι Εκτέλεση Το μυστικό σε αυτήν τη συνταγή είναι ότι μετράμε τα υλικά μας με το κεσεδάκι του γιαουρτιού (εκτός από το πέστο, που το αφήνουμε χωριστά). Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Γεμίζουμε φορμάκια για μάφιν. Σε κάθε φορμάκι βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού πέστο και κάνουμε ένα γύρισμα με το κουτάλι ώστε να...
Περισσότερα