Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Το ταξίδι της εταιρείας ξεκίνησε το 1968 στη Θεσσαλία, τότε που οι Αφοί Ν. Τάχα τελειοποίησαν τα μυστικά της τυροκομίας.

Η ΤΕΜΠΗ “Ελληνικά προϊόντα γάλακτος” ιδρύθηκε το 2005 από το πάθος των σημερινών ιδιοκτητών για καινοτόμα προϊόντα, που παράγονται από αγνές, εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και την πίστη τους στη μεσογειακή διατροφή.

Σήμερα οι Ρόμπας Κωνσταντίνος και Τάχας Θ. Νικόλαος, καθοδηγούν την ομάδα της ΤΕΜΠΗ στην επόμενη φάση της εξελεγκτικής πορείας του τυροκομείου.

Σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία της ΤΕΜΠΗ “Ελληνικά προϊόντα γάλακτος”

1950-1967
Εκμετάλλευση προβάτων από τους αδελφούς Τάχα.
1968
Ίδρυση εταιρείας με αντικείμενο τη λιανική πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων στο κέντρο της Λάρισας.
1969
Τυροκόμιση στον Παραπόταμο Λάρισας.
1970
Χειμερινή τυροκόμιση στον Τύρναβο Λάρισας και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Πισοδέρι Φλώρινας.
1971-1973
Τυροκόμιση στο ορεινό χωριό Βλάστη Κοζάνης.
1974-1975
Τυροκόμιση στην περιοχή της Κοζάνης.
1975-1996
Κατασκευή ιδιόκτητου τυροκομείου στο Μακρυχώρι Λάρισας.
1996-2000
Μετεγκατάσταση της εταιρείας σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην ίδια περιοχή κοντά στην κοιλάδα των Τεμπών.
2001-2004
Τυροκόμιση στο Ομόλιο Λάρισας.
2005
Αγορά από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της εγκατάστασης στο Μακρυχώρι Λάρισας και μετονομασία της εταιρείας σε ΤΕΜΠΗ “Ελληνικά προϊόντα γάλακτος”.
2006
Εκτός από την παραγωγή ΦΕΤΑ τυρί Π.Ο.Π., σε δοχείο 16kg, ξεκινάει η υπο-συσκευασία σε μικρότερες συσκευασίες.
2007
Η ΕΑΣ Λάρισας αγοράζει το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας.
2008-2010
Επέκταση των εγκαταστάσεων, και παραγωγή παραδοσιακής γιαούρτης.
2011
Αποχώρηση της ΕΑΣ Λάρισας από την εταιρεία.
2012
Παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού από κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα.
2013
Eμφιάλωση κατσικίσιου γάλακτος.
2014
Εμφιάλωση προβιοτικών κατσικίσιων ροφημάτων.
2015-2017
Παραγωγή σειράς βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
2018
Παραγωγή κατσικίσιου παγωτού σε 3 γεύσεις.