Η ιστορία μας
Το ταξίδι της εταιρείας ξεκίνησε το 1968 στη Θεσσαλία, τότε που οι Αφοί Ν. Τάχα τελειοποίησαν τα μυστικά της τυροκομίας.
Η ΤΕΜΠΗ “Ελληνικά προϊόντα γάλακτος” ιδρύθηκε το 2005 από το πάθος των σημερινών ιδιοκτητών για καινοτόμα προϊόντα, που παράγονται από αγνές, εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και την πίστη τους στη μεσογειακή διατροφή.
Σήμερα οι Ρόμπας Κωνσταντίνος και Τάχας Θ. Νικόλαος, καθοδηγούν την ομάδα της ΤΕΜΠΗ στην επόμενη φάση της εξελεγκτικής πορείας του τυροκομείου.
Σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία της ΤΕΜΠΗ “Ελληνικά προϊόντα γάλακτος”
- 1950-1967
- Εκμετάλλευση προβάτων από τους αδελφούς Τάχα.
- 1968
- Ίδρυση εταιρείας με αντικείμενο τη λιανική πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων στο κέντρο της Λάρισας.
- 1969
- Τυροκόμιση στον Παραπόταμο Λάρισας.
- 1970
- Χειμερινή τυροκόμιση στον Τύρναβο Λάρισας και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Πισοδέρι Φλώρινας.
- 1971-1973
- Τυροκόμιση στο ορεινό χωριό Βλάστη Κοζάνης.
- 1974-1975
- Τυροκόμιση στην περιοχή της Κοζάνης.
- 1975-1996
- Κατασκευή ιδιόκτητου τυροκομείου στο Μακρυχώρι Λάρισας.
- 1996-2000
- Μετεγκατάσταση της εταιρείας σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην ίδια περιοχή κοντά στην κοιλάδα των Τεμπών.
- 2001-2004
- Τυροκόμιση στο Ομόλιο Λάρισας.
- 2005
- Αγορά από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της εγκατάστασης στο Μακρυχώρι Λάρισας και μετονομασία της εταιρείας σε ΤΕΜΠΗ “Ελληνικά προϊόντα γάλακτος”.
- 2006
- Εκτός από την παραγωγή ΦΕΤΑ τυρί Π.Ο.Π., σε δοχείο 16kg, ξεκινάει η υπο-συσκευασία σε μικρότερες συσκευασίες.
- 2007
- Η ΕΑΣ Λάρισας αγοράζει το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας.
- 2008-2010
- Επέκταση των εγκαταστάσεων, και παραγωγή παραδοσιακής γιαούρτης.
- 2011
- Αποχώρηση της ΕΑΣ Λάρισας από την εταιρεία.
- 2012
- Παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού από κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα.
- 2013
- Eμφιάλωση κατσικίσιου γάλακτος.
- 2014
- Εμφιάλωση προβιοτικών κατσικίσιων ροφημάτων.
- 2015-2017
- Παραγωγή σειράς βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
- 2018
- Παραγωγή κατσικίσιου παγωτού σε 3 γεύσεις.