Τάρτα λεμόνι με κατσικίσιο κρεμώδες τυρί και βούτυρο
Υλικά
- 250gr μπισκότα τύπου digestive
- 125gr βούτυρο λιωμένο ΤΕΜΠΗ
- 500gr κατσικίσιο κρεμώδες τυρί ΤΕΜΠΗ
- 60gr ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει. Τρίβουμε και σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια πολύ τριφτή ζύμη.
Στρώνουμε τη ζύμη σε ψηλό τσέρκι με περίπου 20-22 εκ διάμετρο, πατώντας την καλά.
Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό και τη βανίλια. Τέλος προσθέτουμε και τα αυγά ανακατεύοντας καλά τα υλικά μας. Τα χύνουμε στο τσέρκι με τη ζύμη μας. Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το cheese cake να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού ή φρέσκα φρούτα