Τυρόπιτα στριφτή
Υλικά
- 500gr. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξύδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- νερό χλιαρό (όσο πάρει)
- 400gr. φέτα ΤΕΜΠΗ
- 100gr. ανθότυρο ΤΕΜΠΗ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μπόλικο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Η παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτα, γίνεται στο τηγάνι και σερβίρεται με μέλι. Για την τηγανιτή τυρόπιτα, τρίβουμε και πασπαλίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο με αρκετό πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή ζύμη. Τη βάζουμε στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τα τυριά γύρω γύρω. Διπλώνουμε το φύλλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζύμη και στρίβουμε.
Τηγανίζουμε την τυρόπιτα σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Περιχύνουμε την τυρόπιτα όπως βγαίνει καυτή από το τηγάνι με θυμαρίσιο μέλι.